Trezor borok - Dula Pincészet

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A trezor borok limitált mennyiségben, egyedi kiszerelésben, „certifikáció”-val kaphatók,  előzetes rendelésre, egyeztetést követően!


Egri Kékfrankos
Gőzmalmos dűlő
2006/2005/2003/2002/2000/2009
Minőségi száraz vörösbor
0.75 liter/palack

Az évjárat igen alacsony termése, kiemelkedő gyümölcsminősége, a Gőzmalmos dűlő rendkívüli adottságai, a rövid barrique, majd a hosszan tartó nagy tölgyfahordós érlelés eredménye, a gyümölcsösség, az érett, telt illat és ízvilág. Ettől a gőzmalmosi Kékfrankostól csak a gazdája „bodzásabb”, na meg az, akinek nem jut. Báránysültek ajánlhatók hozzá.

Egri Cabernet Sauvignon
Czigléd dűlő
2006/2005/2003/2002/2000
Minőségi száraz vörösbor
0.75 liter/palack

Az Eged hegy lankáján, a Czigléd dűlőben termettek mindig azok a „mediterrán” fajták, amelyekből a legbársonyosabb egri borok készültek. A Vertikó művelés, a termőegyensúly, a kiváló évjárat és a tölgyfahordós érlelés garantálja a „palackba zárt napfény” csodáját. Nemes vadhúsok, erdei gombák mártásának ízharmóniáját koronázhatja pincészetünk egyik büszkesége, már csak korlátozott számban tudjuk adni.

Terézia Cabernet Excellence
Czigléd dűlő
2009
Minőségi száraz vörösbor
0.75 liter/palack

A pincészet első klasszikus barrique hordós érlelésű borkülönlegessége, melyet Duláné Kovács Terézia válogatott. Az egri Eged hegy lankájának Czigléd és Bajusz dűlője, a Cabernet sauvignon és a Cabernet franc fajták, valamint a zempléni erdőnk fájából készült tölgyfahordó együttesen eredményezi a mediterrán illat- és ízharmóniát, a palackba zárt napfény csodáját.

Egri Hegybíró Bora Egri Bikavér 2002
Védett eredetű minőségi száraz vörösbor
0.75 liter/palack

DECANTER World Wine Awards, London 2009 BRONZÉREM

INTERNATIONAL WINE CHALLENGE , 2010 COMMENDED

A pincészet újkori történetének harmadik Egri Bikavére. A több mint négy éves nagy tölgyfahordós érlelés, az egy éves palackos érlelés megőrizte a bor gyümölcsösségét, űszerességét. Tipikus Egri Bikavér, nem a négy fajta: a Kékoportó, a Cabernet sauvignon, a Blauburger vagy a Pinot noir jellemzői dominálnak, ez már egy hosszú, sejtelmes, kissé animális igazi palackbuké. Az érett, finom tanninok, a tüzes alkohol és a bársonyos savgerinc együttműködése jellemzi. Igen hosszú, tiszta ízek kísérik a végjátékot. Igényes ételek bora, ekkor mutatja meg szebbik arcát. Az Egri hegybírók örökös joga, hogy saját szőlőjükből minden évben készíthetnek az Egri Bikavér Eredetvédelmi Szabályzatának megfelelő 6500 palack Bikavért, amelyet „Egri Hegybíró Bora” elnevezéssel hozhatnak saját nevük alatt forgalomba. Ezt a bort dr. Dula Bence egri hegybíró (1995-2005.) készítette saját szőlőjéből. Bemutatták 2008-ban Szent Donát napján, az Egri Bikavér Ünnepén.

Egri Hegybíró Bora Egri Bikavér 2006
Védett eredetű minőségi száraz vörösbor
0.75 liter/palack

Challenge du Vin Bordeaux ARANYÉREM 2014

DECANTER World Wine Awards, London 2014 BRONZÉREM

A pincészet újkori történetének hatodik Egri Bikavére. A több mint négy éves nagy tölgyfahordós érlelés, az egy éves palackos érlelés megőrizte a bor gyümölcsösségét, űszerességét. Tipikus Egri Bikavér, nem a négy fajta: a Kékoportó, a Cabernet sauvignon, a Blauburger vagy a Pinot noir jellemzői dominálnak, ez már egy hosszú, sejtelmes, kissé animális igazi palackbuké. Az érett, finom tanninok, a tüzes alkohol és a bársonyos savgerinc együttműködése jellemzi. Igen hosszú, tiszta ízek kísérik a végjátékot. Igényes ételek bora, ekkor mutatja meg szebbik arcát. Az Egri hegybírók örökös joga, hogy saját szőlőjükből minden évben készíthetnek az Egri Bikavér Eredetvédelmi Szabályzatának megfelelő 6500 palack Bikavért, amelyet „Egri Hegybíró Bora” elnevezéssel hozhatnak saját nevük alatt forgalomba. Ezt a bort dr. Dula Bence egri hegybíró (1995-2005.) készítette saját szőlőjéből. Bemutatták 2008-ban Szent Donát napján, az Egri Bikavér Ünnepén.

Egri Hegybíró Bora Egri Bikavér 1999
Védett eredetű minőségi száraz vörösbor
0.75 liter/palack

Challenge du Vin Bordeaux ARANYÉREM 2004
Challenge du Vin Bordeaux ARANYÉREM 2014

Az egri hegybírók örökös joga, hogy saját szőlőjükből minden évben készíthetnek az Egri Bikavér Eredetvédelmi Szabályzatának megfelelő 6500 palack Egri Bikavért, amit „Egri Hegybíró Bora” elnevezéssel hozhatnak saját nevük alatt forgalomba az Egri Hegyközség Választmányának támogatásával. Ezt a bort dr. Dula Bence egri hegybíró (1995-2005) készítette saját szőlőjéből Vincze Béla egri borász pincészetében. Bemutatták 2002-ben Szent Donát napján az Egri Bikavér Ünnepén.

2004-ben Bordeaux-ban aranyérmet nyer, majd 10 év múlva, 2014-ben 15 éves korában, 10 évvel az első aranyérmét követően, második aranyérmét is kiérdemli a világ legrangosabb vörösbor versenyén.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz